Tenisový turnaj družstev

Tenisový oddíl Slavoj Chodová Planá uspořádal 2.září turnaj tří družstev, která letos hrála okresní přebor. Družstvo A tvořili Jiří Rožumberg s Antonínem Krejčím, družstvo B Jiří Straka, Josef Lašák a Jiří Abramčuk, družstvo C Libor Hlačík, Michal Vasilečko a Sáša Suk.

V souboji družstev A proti B nejprve Rožumberg prohrál se Strakou 3/6. Vzápětí však Krejčí porazil Lašáka 6/3 a bylo vyrovnáno. V rozhodující čtyřhře Rožumberg s Krejčím porazili Lašáka s Abramčukem 6/1, 7/5 a tím áčko vyhrálo celkově 2:1.

V utkání A proti C po velkém boji Rožumberg prohrál s Hlačíkem 5/7. Poté i Krejčí překvapivě prohrál s Vasilečkem 4/6 a tak po dvouhrách áčko prohrávalo 0:2. Ve čtyřhře Rožumberg s Krejčím porazili Hlačíka se Sukem 6/3, 7/5, ale to stačilo pouze na snížení prohry áčka na 1:2.

V utkání B proti C v úvodní dvouhře nečekaně Straka porazil Hlačíka 6/3. A když Abramčuk po boji porazil Vasilečka 6/4, béčko vedlo už 2:0. V závěrečné čtyřhře sice Lašák s Abramčukem podlehli Hlačíkovi se Sukem 2/6, 5/7, ale celkově béčko vyhrálo 2:1.

Díky těmto výsledkům došlo na konci turnaje k problematické situaci. Všechna tři družstva měla jedno vítězství a jednu porážku a také poměr vyhraných jednotlivých zápasů měla družstva stejný 3:3. Proto ředitel turnaje Sáša Suk vyhlásil vítězem všechna tři družstva.



foto&text (Autor: Jiří Straka)