Tenisový Davis cup

Tenisový oddíl zahájil 13.května okresní soutěž družstev, která se hraje pod názvem Davis cup. Letos má oddíl v soutěži tři družstva. Družstvo A hraje v první (lepší) skupině v sestavě Václav Bezdička, Jiří Rožumberg starší a Antonín Krejčí. Dalčí dvě družstva hrají ve slabší druhé skupině. Družstvo B hraje v sestavě Jiří Straka, Josef Lašák, Gustav Ščasnár, Richard Krejza a Jiří Abramčuk. Družstvo C hraje v sestavě Libor Hlačík, Mirka Suková, Sáša Suk, Michal Vasilečko a Jan Ambrož starší. V obou skupinách hraje po 7 družstvech.

První utkání sehrálo družstvo C. V neděli 13.května hrálo doma nejprve od 10 hodin proti Boru C a prohrálo 1:2. Hlačík sice porazil Vávru 6/3, 6/3, ale Suková prohrála se Schizlingem 0/6, 5/7 a ve čtyřhře Hlačík se Sukem prohráli 6/4, 0/6, 3/6. Touto porážkou se družstvu C snížily šance na plánovaný postup.

V neděli sehrálo družstvo C ještě druhé utkání. Večer od 17 hodin hrálo doma proti SKP Tachov B a zvítězilo 2:1. V první dvouhře Hlačík porazil Císaře 6/4, 6/3 a ve druhé dvouhře Suková zvítězila nad Novotným 7/6, 6/1. V závěrečné čtyřhře Ambrož se Sukovou prohráli 1/6, 1/6.



)